Skip to main content
Ajankohtaista

Uusin sijoittajaraportti ja toimitusjohtajan katsaus

By 18.6.202230 huhtikuun, 2024Ei kommentteja

Viimeisen kvartaalin aikana olemme saavuttaneet Asuntosäästössä monia jo pitkään suunniteltuja kehitysaskeleita. Isoimpana asiana olemme sopineet 42 asuntoa käsittävän kaupan, jossa myyjänä on Jyväskylän Seurakunta. Seurakunta luopuu strategiansa mukaisesti asuntoportfoliostaan ja meille kohteet sopivat äärimmäisen hyvin. Valtaosa portfoliosta asettuu Jyväskylän ydinkeskustaan ja monet taloyhtiöstä ovat meille jo entuudestaan tuttuja.

Ostimme 42 asuntoa – valtaosa Jyväskylän keskustassa

Viimeisen kvartaalin aikana olemme saavuttaneet Asuntosäästössä monia jo pitkään suunniteltuja kehitysaskeleita. Isoimpana asiana olemme sopineet 42 asuntoa käsittävän kaupan, jossa myyjänä on Jyväskylän Seurakunta. Seurakunta luopuu strategiansa mukaisesti asuntoportfoliostaan ja meille kohteet sopivat äärimmäisen hyvin. Valtaosa portfoliosta asettuu Jyväskylän ydinkeskustaan ja monet taloyhtiöstä ovat meille jo entuudestaan tuttuja. Lisäksi tulemme hallinnoimaan asuntoja itse, kuten muitakin kohteitamme Jyväskylässä. Kaupunki on myös yksi parhaita asuntosijoituskaupunkeja ja arvostettu opiskelukaupunki. Kirjoitamme aiheesta lisää sivustomme blogissa lähipäivinä. Kaupan täytäntöönpano on heinäkuun aikana, joten se ei vielä näy uusimman julkaistun sijoittajaraportin luvuissa. Uusimpaan sijoittajaraporttiin pääset tutustumaan [tästä linkistä >> ](https://asuntosaasto.fi/files/S_Ijoittajaraportti_18062022_778695b973.pdf)

Sovitun Jyväskylän kaupan lisäksi olemme ostaneet yksittäisiä asuntoja kuluneella kvartaalilla mm. Tampereelta, jonka painoarvoa pyrimme tulevaisuudessa yhdessä Turun kanssa nostamaan.

Markkinatilanne ja varautuminen

Markkinatilanne on itsessään ollut viime aikoina jännittynyt esimerkiksi korkotason suhteen. Teemme sisäisiä stressitestejä aktiivisesti, jotta liiketoiminta on jatkossakin terveellä pohjalla ja voimme maksaa sijoittajillemme vuokratuottoon perustuvaa osinkoa. Nousun positiivisena puolena on myös hyvien ostomahdollisuuksien avautuminen, sillä kilpailu hyvistä kohteista ei ole niin voimakasta nykyisessä tilanteessa, kun monet pienemmät ostajat ovat lyöneet liinoja kiinni. Tämä avaa meille mahdollisuuksia pitkällä aikavälillä.

C-sarjan sulkeutuminen – vielä ehdit mukaan

Nykyinen C-osakesarjan anti on tulossa täyteen ja se tullaan sulkemaan nyt kvartaalin päättyessä. Tällä hetkellä tarjottava 7,5 % tuotto-odotus on erittäin kilpailukykyinen verrattaessa muihin sijoitusinstrumentteihin. Riskienhallinnan syistä tulemme lanseeraamaan seuraavan eli D-osakesarjan hieman alemmalla tuotto-odotuksella.

Tämä on myös kaikkien nykyisten B- ja C-sarjan osakkeenomistajien etu. Tällä tavoin voimme toimia reilusti ja läpinäkyvästi kaikkia nykyisiä osakkeenomistajiamme kohtaan, sillä olemassa olevien sarjojen tuotto-odotusta ei tarvitse laskea nykyisestä uutta osakesarjaa lanseeratessa.

Mikäli haluat vielä sijoittaa vanhalla tuotto-odotuksella, ehdit mukaan vielä tämän kuun loppuun saakka.

Tuottoisaa kesän alkua!

Joni Lähteenmäki
Toimitusjohtaja