Skip to main content
Ajankohtaista

Uusin sijoittaja­raportti ja toimitusjohtajan katsaus

By 19.12.202316 helmikuun, 2024Ei kommentteja

Makro-ekonominen ympäristömme on tasaantumassa ja esimerkiksi 12kk Euriborin painuessa yhä alemmas 3kk Euriboriin verrattuna on helppo uskoa ekonomisteja ja futuureja, jotka ennustavat nykyisen korkotason laskua. Korkotasojen lasku helpottaa myös meidän liiketoimintamme kasvua ja kannattavuutta. Olemme saavuttaneet myös myrskyisessä markkinatilanteessa tuottotavoitteet ja voinkin todeta että Asuntosäästö on selvinnyt talousympäristön ja markkinatilanteen aiheuttamasta stressitestistä hyvin, jatkaen tuottotavoitteiden mukaisia osingonmaksuja – nyt jo 25 kvartaalia putkeen!

Ympäristön muutoksista huolimatta, on kvartaalin suurin muutos ollut varmasti toimitusjohtajan vaihtuminen. Toimitusjohtajan vaihtaminen ei ole koskaan pieni asia ja olen saanut erittäin positiivisen vastaanoton sekä tuen ja luottamuksen koko tiimiltä; hallitukselta ja kollegoilta ja sijoittajiltakin. Olen kokenut itseni tervetulleeksi ja mielipiteeni ja osaamiseni on samalla jo tuonut lisää potkua liiketoimintaan.

Vuoden viimeinen kvartaali on sisältänyt paljon jatkokehitystä liiketoiminnan kehittämisen puolesta ja samalla vuoden 2024 budjetti ja toimintasuunnitelma on laadittu. Samalla vahvistimme portfoliotamme ostamalla 14 linjasaneerattua asuntoa Mikkelistä vuoden viimeisillä kuukausilla, joissa pääsääntöisesti onkin jo olleet valmiiksi vuokralaisetkin asumassa kodeissaan. Ostetut asunnot ovat hyväkuntoisia ja tulevat pidempiaikaiseen pitoon erinomaisella vuokratuotolla.

Kohteet ostettiin ns. nippukauppana ja neuvottelimme niistä markkina-arvoa paremman hinnan kokonaisuudelle. Haluan kuitenkin korostaa, että emme tee ostettuihin asuntoihin spekulatiivisia arvonkorotuksia, vaan nekin merkitään taseeseen ostohinnallaan historiallisen toimintamallimme mukaisesti. Vastaisuudessakin teemme ostokohteiden kohdalla aina samalla tavalla.

Pienimuotoisia haasteita on ollut verkkosivustojen muodossa, joiden ulkoasuun ja sisältöön tarkkasilmäisimmät ovatkin varmasti kiinnittäneet huomiota. Yhteistyökumppanin vaihdoksen takia verkkosivustojen ongelmien ratkaisu ei ollut täysin suoraviivaista ja uuden yhteistyön myötä jatkossa uudet hienot verkkosivustot toimivat varmasti moitteetta. Uusi sivustomme julkistetaan ensi vuoden alussa. Samalla jatkamme sijoittajaportaalin ja sijoittajakokemuksen parantamista.

Vuoden viimeinen kvartaali on loppumassa ja vielä on muutama viikko aikaa tehdä vuoden viimeiset merkinnät kasvattamaan ensi vuoden osinkoja!

Rauhallista joulua ja onnellista uutta vuotta koko Asuntosäästön tiimiltä!

Janne Kaarnasaari,
Toimitusjohtaja