Skip to main content
Ajankohtaista

Toimitusjohtajan katsaus ja 02/2023 sijoittajaraportti

By 15.6.202329 helmikuun, 2024Ei kommentteja

Kevään aikana portfolio on kasvanut maltillisesti muutamalla asunnolla, asuntojen lukumäärän ollessa tällä hetkellä 192. Olemme päässeet tekemään yksittäisiä ostoja alhaisiin hintoihin, mutta meitä kiinnostavia isompia kokonaisuuksia on ollut hieman harvakseltaan tarjolla. Muutamia tarjouksia olemme tehneet, mutta toistaiseksi näkemykset hintatasosta eivät ole kohdanneet myyjien kanssa.

Kevään aikana portfolio on kasvanut maltillisesti muutamalla asunnolla, asuntojen lukumäärän ollessa tällä hetkellä 192. Olemme päässeet tekemään yksittäisiä ostoja alhaisiin hintoihin, mutta meitä kiinnostavia isompia kokonaisuuksia on ollut hieman harvakseltaan tarjolla. Muutamia tarjouksia olemme tehneet, mutta toistaiseksi näkemykset hintatasosta eivät ole kohdanneet myyjien kanssa. Uusimpaan sijoittajaraporttiin pääset tutustumaan[ tästä linkistä >>](https://asuntosaasto.fi/files/Kvartaaliraportti_Q2_2023_0ff1552218.pdf)

Nyt on ollut kuitenkin myös hyvä hetki nostaa jalkaa hieman pois kaasulta ja käyttää resursseja myös prosessien tehostamiseen sekä toiminnan kehittämiseen. Tavoitteenamme on varmistaa, että pystymme ylläpitämään korkeaa laatua ja tarjoamaan sijoittajillemme entistä parempaa palvelua. Toki pidämme ostohousut jalassa ja tarkkailemme jatkuvasti markkinaa, jotta voimme nopeasti reagoida sopivien kohteiden löytyessä. Pystymme ostamaan asuntoja suoraan käteisellä, jonka myötä nyt on mahdollista saada parempaa tuottoa, mihin aiemmin on totuttu.

Inflaatio on viimein kääntynyt laskuun ja korkojen nousu on rauhoittunut. Tämä on positiivinen signaali meille sijoittajille. Useat ekonomistit ovat ennustaneet korkojen kääntyvän laskuun ensi vuonna, mikä luo mahdollisesti lisävakautta sijoitusympäristöön. Vuokra-asuntojen kysyntä on jatkunut vakaana, ja vuokrausmarkkinat ovat olleet suotuisat useilla alueilla. Asuntokaupan puolella tilanne on edelleen seisahtaneessa tilassa, kun kauppamäärät ovat vuoden takaiseen verrattuna edelleen hyvin matalalla. Ostajan markkinat ovat siis edelleenkin läsnä. Erityisesti uusien asuntojen kauppa on merkittävästi hidastunut. Mielenkiintoista huomioitavaa on myös, että meille tärkeässä kaupungissa, Jyväskylässä, myytävien kohteiden määrät ovat vähentyneet, kun taas monessa muussa kaupungissa, kuten pääkaupunkiseudulla, trendikäyrä osoittaa toiseen suuntaan.

Yhteenvetona voimme todeta, että olemme tyytyväisiä saavutuksiimme ja maltilliseen kasvuun, jonka olemme kokeneet kuluneen vuoden aikana. Kehitämme jatkuvasti toimintaamme vastataksemme markkinoiden muutoksiin ja luodaksemme lisäarvoa sijoituksillenne.

Ps. kuluvan kvartaalin viimeinen merkintäpäivä on 30.6. Vielä ehdit mukaan!