Vuoden 2020 ensimmäinen kvartaali ja avainluvut

Vuosi 2020 on lähtenyt hyvin käyntiin ja alkuvuosi on ollut hyvä kaikilla mittareilla. Sekä vuokrausliiketoiminta että portfolion tulos kasvoivat odotetusti. Ostimme vuodenvaihteessa kerrostalon Riihimäeltä yhdessä kahden muun suuren sijoittajan kanssa. Asuntosäästö hankki talosta 15 asuntoa. Olemme yksittäisten asuntojen lisäksi myös arvioineet uusia potentiaalisia kokonaisuuksia. Yksittäisiä asuntoja olemme ostaneet mm. Jyväskylästä sekä neuvottelemme parhaillaan uudesta kokonaisuudesta Turusta.

Yhtiön maksuvalmius on erittäin hyvä ja pohdimme tällä hetkellä 1-2 uuden kriteerimme täyttävän asuntokokonaisuuden hankintaa. Asuntosäästön sijoitusstrategia perustuu ajatukseen “osta ja pidä”. Tämän vuoksi arvostamme ostettavissa kohteissa laatua ja tasaista kassavirtaa tulevaisuuden alueelliset kehitystrendit huomioon ottaen.

Ostamme kohteita vain alueilta, jotka tunnemme ja joiden tiedämme tuottavan tasaisesti ja yhtiömme tuotto-odotuksen mukaisesti pitkällä aikajänteellä. Emme arvosta kohteita potentiaalisen arvonnousun, vaan ostohetken mukaisen vuokratulon perusteella huomioiden asunto- ja aluekohtaiset tiedot. Tuotto-odotus perustuu siis ainoastaan ostetun asunnon historialliseen vuokratuottoon sekä yksittäisen asunnon ostohintaan.

Tavoitteenamme on laajentaa portfoliota sekä asiakaskantaa maltillisesti ja turvallisesti. Yhtiön osaaminen täydentyi alkuvuodesta, kun advisor-rooliin ja hallituksen jäseneksi liittyi Jani Valtonen. Jani on aiemmin toiminut salkunhoitajana OP-Privatessa ja sijoitusjohtajana Nordeassa. Osakemarkkinoiden lisäksi hän on toiminut myös aktiivisesti asuntomarkkinoilla.

Kvartaalin avainluvut

Vuoden ensimmäisen kvartaalin aikana yhtiön vuokratulot olivat odotusten mukaiset ja salkun nettotuotto noin 8,31 %. Lisäksi myynti ja portfolion laajentaminen on kasvanut hallitusti ja odotusten mukaisesti.

Osinkotuottoa tulemme maksamaan tuotto-odotuksen mukaisesti kaikille B- ja C-sarjan osakkeenomistajille. Nykyinen kehitys antaa hyvät edellytykset toiminnan tuloksekkaalle jatkokehittämiselle. Tuottoa maksetaan vahvistetun tuotto-odotuksen ja osingon määräytymisperusteiden mukaisesti.

Pääset tarkastelemaan ensimmäisen vuosineljänneksen raportin sekä avainluvut tästä linkistä.

Tulevaisuudessa tulemme julkaisemaan sivustollemme uuden osion, josta pääset halutessasi selailemaan jokaista julkaistua raporttia.

Koronaviruksen vaikutukset yhtiöömme vähäisiä

Korona-virusepidemian vuoksi arvopaperimarkkinoilla on ollut havaittavissa poikkeuksellista hermostuneisuutta. Esimerkiksi Helsingin pörssin osakekurssit ovat romahtaneet lähes yhtä paljon kuin 11 vuotta sitten finanssikriisissä tai vuosituhannen vaihteen teknokuplan puhkeamisen aikoihin. Olemme kovasti analysoineet epidemian ja sen mahdollisten seurausten vaikutusta toimintaamme.

Ensisijaisessa skenaariossamme asuntojen myyntiajat ainakin väliaikaisesti pitenevät, mutta korkojen pysyessä alhaisilla tasoilla kauppahinnoissa ei suurempia muutoksia nähdä. Tämä voi jopa avata meille poikkeuksellisen hyviä mahdollisuuksia.

Joka tapauksessa seuraamme tilannetta aktiivisesti, mutta erittäin luottavaisina oman varovaisen strategiamme toimivuudesta. Luethan tarkemmin epidemian vaikutuksesta yhtiön liiketoimintaan blogistamme.

Lopuksi

Huomasithan, että kuluva kvartaali päättyy jo tiistaina 31.3. Tuotonlaskenta alkaa aina täydestä kvartaalista, joten vielä ehdit merkitä uusia osakkeita.

Tee uusi merkintä tästä linkistä >>

Ystävällisin terveisin,

Joni Lähteenmäki
Toimitusjohtaja

Asuntosäästö

Asuntosäästö on yksityinen kiinteistösijoitusyhtiö, jonka C-sarjan osakkeita voidaan merkitä verkkopalvelun kautta. Yhtiö sijoittaa varat asuntoihin ja C-sarjan osakkeenomistajat saavat sijoitukselleen kiinteää osinkoa. Osinko maksetaan osakkeenomistajille neljä kertaa vuodessa.
Asiakaspalvelu:
Asuntosäästö Asua Oy
Y-tunnus: 2597003-8

Tietoseloste
Rekisteriä ylläpitää Asuntosäästö
Katso tietoseloste
Laskutustiedot
SIJOITA TÄSTÄ
AVAINHENKILÖT

Toimitusjohtaja:
Joni Lähteenmäki 
(040 352 2770)

Hallituksen puheenjohtaja: 
Jani Valtonen
Asuntosäästö on Suomalainen yritys
Copyright © Asuntosäästö 2021.  Kaikki oikeudet pidätetään.  Ota yhteyttä: Asiakaspalvelu@asuntosaasto.fi 
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram