Uusi sijoittajaraportti julkaistu

Uusin sijoittajaraporttimme on julkaistu. Raporttiin on koottu ajankohtaista tietoa esimerkiksi markkinatilanteesta ja yhtiön toimenpiteistä koronatilanteen pitkittyessä.

Raporttiin voit tutustua tarkemmin klikkaamalla tätä linkkiä >>

Koronavirukseen varautuminen ja portfolion kehittäminen

Asuntosäästön seuraamien sijoitusrahastojen- sekä verrokkiyritysten myynti hidastui kesän aikana johtuen koronapandemiasta ja monet toimijat joutuivat palauttamaan varoja asiakkailleen tai omistajilleen johtuen pandemian aiheuttamasta tilanteesta. Tämän seurauksena myös Asuntosäästö nosti jo maalis-huhtikuussa likdivideettiasteettaan tavanomaista korkeammalle, mikäli sijoittajamme olisivat saman tilanteen edessä. Näin ei kuitenkaan käynyt ja kesän kuluessa pidemmälle olemmekin kasvattaneet portfoliota yksitäisillä kohteilla, pitäen likdivideettiasteen kuitenkin huomattavasti tavanomaista korkeammalla tasolla.

Kevään ja kesän aikana asuntomarkkinoiden kauppamäärät ovat vähentyneet. Myyntiaikojen hidastuminen ei tilastokeskuksen ennakkotietojen mukaan ole kuitenkaan merkittävästi vaikuttanut asuntojen hintoihin. Uskomme, että koronalla ei ole pitkän aikavälin vaikutusta kaupungistumisen trendeihin.

Koronan vaikutusten myötä odotamme kuitenkin löytävämme paremmin hyviä yksittäisiä kohteita, sillä talouden taantumavaihe vaikuttaa erityisesti piensijoittajiin, jotka ostanevat vähemmän seuraavan vuoden aikana. Näkemyksemme mukaan keskuspankkien voimakas elvytyspolitiikka pitää korkotason maltillisena myös lähivuosina, joka osaltaan ennustaa edullista korkotasoa myös asunto- ja kiinteistösijoittamisessa.

Uutena maantieteellisenä avauksena olemme hankkineet kohteita mm. Turun Ilpoisista. Yhtiön kassavirta on tasaista ja olemme maksaneet osinkotuottoa asiakkaillemme vahvistetun tuotto-odotuksen mukaisesti. Odotamme varovaista kasvua myös loppuvuodelle pitäen likdivideettiasteen kuitenkin hieman tavanomaista korkeampana. Olemme luottavaisia, että varovainen kasvu nykyisessä markkinatilanteessa luo edellytyksiä menestykseen myös tulevaisuudessa. Asuntosäästön liiketoiminta perustuu osta ja pidä -strategiaan, jonka tavoitteena on tuottaa tasaista vuokratuloa osakkailleen pitkällä aikavälillä.

Nimitysuutinen

Yhtiön hallitus on nimittänyt uudeksi hallituksen puheenjohtajaksi KTM Jani Valtosen, joka viime vuonna saatiin mukaan kehittämään yhtiötämme. Janilla on pitkä kokemus sekä kiinteistö-, että muihin omaisuusluokkiin sijoittamisesta. Jani on urallaan toiminut mm. sijoitusjohtajana Nordeassa ja salkunhoitajana OP-Privatessa.

Lopuksi

Huomasithan että kuluva kvartaali päättyy jo ensi viikolla. Uusia osakkeita on mahdollista merkitä keskiviikkoon 30.9 saakka, jolloin ehdit vielä mukaan 1.10 alkavalle tuotonlaskentakaudelle. Merkitse uusia osakkeita tästä linkistä >>

 

Tuottoisaa syksyn alkua,

Janne Weander

Asuntosäästö

Asuntosäästö

Asuntosäästö on yksityinen kiinteistösijoitusyhtiö, jonka C-sarjan osakkeita voidaan merkitä verkkopalvelun kautta. Yhtiö sijoittaa varat asuntoihin ja C-sarjan osakkeenomistajat saavat sijoitukselleen kiinteää osinkoa. Osinko maksetaan osakkeenomistajille neljä kertaa vuodessa.
Asiakaspalvelu:
Asuntosäästö Asua Oy
Y-tunnus: 2597003-8

Tietoseloste
Rekisteriä ylläpitää Asuntosäästö
Katso tietoseloste
Laskutustiedot
SIJOITA TÄSTÄ
AVAINHENKILÖT

Toimitusjohtaja:
Joni Lähteenmäki 
(040 352 2770)

Hallituksen puheenjohtaja: 
Jani Valtonen
Asuntosäästö on Suomalainen yritys
Copyright © Asuntosäästö 2021.  Kaikki oikeudet pidätetään.  Ota yhteyttä: Asiakaspalvelu@asuntosaasto.fi 
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram