Tonni nyt vai viisi euroa kuussa

Tonni nyt vai viisi euroa kuussa tästä ikuisuuteen? Tämä on käytännössä jokaisen pitkäjänteisen sijoittajan kysymys ja samalla vaihtoehtoiskustannus, jota joutuu jokaisen sijoituspäätöksen edessä pohtimaan.

Valinta riippuukin sitten jokaisen omasta elämäntilanteesta, tarpeista ja tuloista sekä menoista. Yhteistä näille kaikille on, että lyhyellä tähtäimellä näiden muuttaminen on vaikeaa. Opiskelija ei voi valmistua hetkessä, ansiot eivät tuplaannu viikossa ja kaikkia menojakaan ei voi hetkessä muuttaa tai vähentää. Pidemmällä aikavälillä kaikki nämä asiat ovat viimekädessä yksilön ratkaistavissa, joillain helpommin ja toisilla vaikeammin.
Olennaisinta sijoittamisessa onkin ensin saada menot kuriin, jotta tuloista riittää säästöön ja kun talous on tasapainossa, niin ylijäämän voi sijoittaa. Sijoittaminen tasaista korkoa maksavaan omaisuuteen (kuten asunnot) on siinä mielessä nopeasti palkitsevaa, että jokaisen sijoituksen jälkeen seuraavan sijoituksen tekeminen muuttuu helpommaksi.
Jos esimerkiksi sijoitat 1000€ asuntosäästön kautta ja saat sijoitukselle 7,5% tuoton (noin 7% verojen jälkeen), niin tilille kilahtaa kolmen kuukauden välein vajaa 20 euroa. Tämä ei yksinään ole paljon, mutta tämä raha "juoksee sinua vastaan" kun säästät esim. seuraavaa 500€ pottia. Näi nollen jokainen sijoitus lyhentää aikaa, joka sinulta kuluu seuraavan sijoituksen tekemiseen. Kun sinulla on sijoitettuna 7500€, voit tehdä vuosittaisilla tuotoilla yhden 500€ sijoituksen ilman, että sinun tarvitsee säästää lisää. Tästä muodostuu pitkällä tähtäimellä varallisuus, joka myös siirtyy toivottavasti perintönä suvussa eteenpäin.
Varakkaat ja järkevästi talouttaan hoitavat suvut ovat vastaavaa kaavaa soveltaen pysyneet varakkaina jo vuosikymmeniä ja -satoja. Omaisuudessa on se mukava juttu, että se tarvitsee kerätä vai kerran, jonka jälkeen se hyvin hoidettuna tuottaa pääomatuloa ja jatkaa kasvuaan. Palkkatyössä taas leipä joudutaan ansaitsemaan joka päivä, viikko ja kuukausi uudestaan.

Asuntosäästö

Asuntosäästö on yksityinen kiinteistösijoitusyhtiö, jonka C-sarjan osakkeita voidaan merkitä verkkopalvelun kautta. Yhtiö sijoittaa varat asuntoihin ja C-sarjan osakkeenomistajat saavat sijoitukselleen kiinteää osinkoa. Osinko maksetaan osakkeenomistajille neljä kertaa vuodessa.
Asiakaspalvelu:
Asuntosäästö Asua Oy
Y-tunnus: 2597003-8

Tietoseloste
Rekisteriä ylläpitää Asuntosäästö
Katso tietoseloste
Laskutustiedot
SIJOITA TÄSTÄ
AVAINHENKILÖT

Toimitusjohtaja:
Joni Lähteenmäki 
(040 352 2770)

Hallituksen puheenjohtaja: 
Jani Valtonen
Asuntosäästö on Suomalainen yritys
Copyright © Asuntosäästö 2021.  Kaikki oikeudet pidätetään.  Ota yhteyttä: Asiakaspalvelu@asuntosaasto.fi 
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram