Usein kysytyt kysymykset

Olemme keränneet vastauksia meille usein esitettyihin kysymyksiin. Klikkaa kysymyksen otsikkoa lukeaksesi vastauksen.

Ennakoitavuus ja riskit

Ennakoitavuus ja riskit

Toisin kuin osakesijoittamisessa, asunnot ovat fyysistä omaisuutta ja on epätodennäköistä että ne menettäisivät kokonaan arvonsa. Hyvin hoidetulla asuntosalkulla on kuitenkin mahdollista saavuttaa pitkällä aikavälillä jopa osakesijoittamista parempi tuotto.

Kohdistuuko sijoitukseni yksittäiseen asuntoon?

Kohdistuuko sijoitukseni yksittäiseen asuntoon?

Kaikki sijoitukset kohdistuvat koko asuntokantaamme.

Me huolehdimme asuntojen asianmukaisesta remontoinnista ja ylläpidosta. Toisin kuin perinteisessä asuntosijoittamisessa, ei esimerkiksi yksittäinen putkiremontti vaikuta sijoittajan saamaan tuottoon, sillä kustannukset jakaantuvat kauttamme aina koko asuntokannalle.

Kuinka sitovia sijoitukset ovat

Kuinka sitovia sijoitukset ovat

Voit keskeyttää sijoituksen koska tahansa ja pääoma palautetaan tilillenne 14 vuorokauden kuluessa keskeytyspyynnöstä.

Kuinka tuotonmaksukausi lasketaan?

Kuinka tuotonmaksukausi lasketaan?

Tuotonlaskenta alkaa aina seuraavasta täydestä kvartaalista. Esimerkiksi 1.7.-30.9.2018 tehtyjen sijoitusten tuotonlaskenta alkoi 1.10.2018 ja ensimmäinen tuotonmaksu tapahtuu 1.1.2019. Tuotonmaksupäivät ajoittuvat aina kvartaalin viimeiselle päivälle tai sitä seuraavalle pankkipäivälle. Tuotto maksetaan automaattisesti pankkitilillenne neljä kertaa vuodessa.

Kuinka tuotto-odotus määritellään?

Kuinka tuotto-odotus määritellään?

Tuotto-odotus perustuu koko asuntokannan kokonaistuottoon tuotto-odotuksen määrityshetkellä sekä arvioon tulevasta kassavirrasta ja markkinatilanteesta. Seuraavan vuoden tuotto-odotus vahvistetaan vuosittain 4. kvartaalin lopussa (kalenterivuoden lopussa).

Tuotto-odotus on siis paras ennuste tulevasta tuotosta ja lopullinen tuotto määräytyy asuntokannan saavutetun tuoton mukaan.

Kuinka valitsemme sijoituskohteet?

Kuinka valitsemme sijoituskohteet?

Kaikki sijoituskohteemme ovat ammattilaisten valitsemia ja niitä arvioidaan sekä ylläpidetään suhteessa tuottotavoitteisiin, pyrkien pitkäaikaiseen sijoittamiseen. Jokaisen potentiaalisen kohteen tulee täyttää useat eri kriteerit ennen sijoituspäätöstä. Kohteet sijaitsevat korkeakoulukaupungeissa ja kasvukeskuksissa joissa on riittävästi kysyntää vuokra-asunnoista.

Kuinka vuokraaminen tapahtuu?

Kuinka vuokraaminen tapahtuu?

Välitämme asuntoja suoraan sekä teemme yhteistyötä paikallisten kiinteistövälittäjien kanssa. Sijoittajilta vuokraustoiminta ei edellytä toimenpiteitä; kauttamme nautit vain tuotosta.

Mikä on minimisijoitus

Mikä on minimisijoitus

Pienin sijoitettava summa on 500 €. Sijoitukselle ei ole asetettu ylärajaa, mutta verkkopankkien rajoitukset saattavat estää yli 20 000 € tai 30 000 € suuruisen siirron. Tässä tapauksessa on mahdollista tehdä useita sijoituksia.

Mitä kaikkea voin tehdä kirjautuessani sisään?

Mitä kaikkea voin tehdä kirjautuessani sisään?

Rekisteröitymisen yhteydessä saat käyttäjätunnuksen sijoittajapalveluumme.
Rekisteröityneenä käyttäjänä voit:

- Tarkistaa seuraavan tuotonmaksupäivän ja määrän
- Päivittää tai lisätä sijoituksia
- Lopettaa sopimuksen ja tarkastella sopimusehtoja
- Päivittää yhteystietonne

Mitä riskejä sijoittamiseen liittyy ja kuinka niitä hallitaan.

Mitä riskejä sijoittamiseen liittyy ja kuinka niitä hallitaan.

Sijoittamiseen liittyy aina erilaisia riskejä. Olemme kuvanneet näitä tarkemmin omalla sivullaan.

»Lue lisää

Mitä sijoitukselleni tapahtuu jos asuntojen hinnat laskevat?

Mitä sijoitukselleni tapahtuu jos asuntojen hinnat laskevat?

Lähtökohtaisesti sijoituksesi ei ole altis asuntojen hintatason muutokselle. Tuotto-odotuksemme perustuu vallitsevaan vuokratasoon, yhtiön kustannusrakenteeseen ja sitä kautta tuotonmaksukykyyn. Pyrimme asuntosalkussamme pitkäjänteiseen omistajuuteen.

Mikäli asuntojen hinnat putoavat maanlaajuisesti, saattaa myös vuokratuotto laskea viiveellä. Tällöin vuosittaista tuotto-odotusta ei välttämättä saavuteta ja maksettu tuotto voi olla odotettua pienempi.

Mitä sijoitukselleni tapahtuu kuolintapauksessa?

Mitä sijoitukselleni tapahtuu kuolintapauksessa?

Osakkeet siirtyvät tällöin yleisseurannan mukaisesti kuolinpesälle ja tätä kautta mahdollisille perillisille. Pesänhoitajan tulee tällöin ilmoittaa tapahtuneesta Asuntosäästölle.

Mitkä ovat asuntosijoittamisen edut?

Mitkä ovat asuntosijoittamisen edut?

Asuntosijoittaminen perustuu arvonnousun lisäksi tasaiseen kassavirtaan. Asuntojen hintavaihtelu on kuitenkin osakemarkkinoita maltillisempaa, jolloin toiminnan ennustettavuus paranee. Toisin kuin arvopaperisijoittamisessa, asunnot ovat fyysistä omaisuutta ja on epätodennäköistä että ne menettäisivät arvonsa kokonaan. Hyvin hoidetulla asuntosalkulla on kuitenkin mahdollista saavuttaa jopa osakesijoittamista parempi tuotto.

Perinteisesti asuntosijoittaminen vaatii suuria pääomia ja tästä johtuen monella oma asunto onkin ensimmäinen ja viimeinen asuntosijoitus. Me haluamme tarjota piensijoittajille väylän hajautettuun asuntosijoittamiseen, jonka toteutunut tuotto ylittää perinteisten asuntorahastojen tarjoaman tuoton.

Paljonko maksan tuotostani veroja?

Paljonko maksan tuotostani veroja?

Sijoituksesi tuotto on 25% veronalaista pääomatuloa ja 75% verovapaata. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että maksat veroa ainoastaan ¼ verrattaessa esimerkiksi pörssiosakkeiden tuottoon.

Mikäli saat tuottoa vuoden aikana esimerkiksi 1000€, maksat pääomatuloveroa 25% osuudesta eli veronalaista tuloa sinulla on 250€. Tähän kohdistuu pääomatulovero (30%), joka tarkoittaa että veroa sinun tulee maksaa 75€ koko summasta. Verohyötysi on siis tässä tapauksessa 225€. Ilmoitamme maksetun tuoton suoraan verottajalle, joten se näkyy suoraan esitäytetyssä veroilmoituksessasi eikä sinun tarvitse nähdä tähän ylimääräistä vaivaa.

Huomaathan että listaamattomien yhtiöiden 75% verovapaus on voimassa vuositasolla 150.000,00 € saakka, jonka jälkeen veron osuus on 30% tämän ylittävältä osalta.

Täytyykö minun maksaa varainsiirtovero C-osakkeista?

Täytyykö minun maksaa varainsiirtovero C-osakkeista?

Ei tarvitse. Sijoituksen yhteydessä saadut osakkeet ovat osakeannissa luotuja uusia osakkeita. Tällöin varainsiirtoveroa ei tarvitse maksaa, sillä sijoittaja on osakkeen ensimmäinen omistaja. Asuntosäästö maksaa varainsiirtoveron sijoitussopimuksen päättyessä eikä tämä edellytä toimia sijoittajalta.

Voinko sijoittaa yritykseni nimissä?

Voinko sijoittaa yritykseni nimissä?

Kyllä. Sijoittajan tulee olla oikeudellinen henkilö eli voit sijoittaa myös yhtiösi nimissä. Ilmoita tällöin yhtiön tiedot yhteys, -sekä pankkitietoihin.

Voinko tehdä useita sijoituksia

Voinko tehdä useita sijoituksia

Kyllä. Saatte ensimmäistä sijoitusta tehdessänne pääsyn henkilökohtaiseen palveluumme. Tätä kautta voitte hallita kaikkia sijoituksianne.

Asuntosäästö

Asuntosäästö on yksityinen kiinteistösijoitusyhtiö, jonka C-sarjan osakkeita voidaan merkitä verkkopalvelun kautta. Yhtiö sijoittaa varat asuntoihin ja C-sarjan osakkeenomistajat saavat sijoitukselleen kiinteää osinkoa. Osinko maksetaan osakkeenomistajille neljä kertaa vuodessa.
Asiakaspalvelu:
Asuntosäästö Asua Oy
Y-tunnus: 2597003-8

Tietoseloste
Rekisteriä ylläpitää Asuntosäästö
Katso tietoseloste
Laskutustiedot
SIJOITA TÄSTÄ
AVAINHENKILÖT

Toimitusjohtaja:
Joni Lähteenmäki 
(040 352 2770)

Hallituksen puheenjohtaja: 
Jani Valtonen
Asuntosäästö on Suomalainen yritys
Copyright © Asuntosäästö 2021.  Kaikki oikeudet pidätetään.  Ota yhteyttä: Asiakaspalvelu@asuntosaasto.fi 
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram