Mistä tuotto koostuu?

Vuoden 2017 viimeisellä neljänneksellä  ostimme uusia kohteita mm. Jyväskylästä, Lahdesta ja Mikkelistä. Valtaosa asuntosalkusta sijaitsee noin 2-4 kilometrin etäisyydellä keskustasta, mutta viime vuonna onnistuimme hankkimaan myös muutamia hyvätuottoisia keskustakohteita.
Kaikki ostetut asunnot ovat yksiöitä tai pieniä kaksiota. Asuntojen keskimääräinen pinta-ala on tällä hetkellä noin 33m2. Edellä mainituissa kaupungeissa on pulaa yksiöistä, joten hyvän vuokralaisen löytäminen on vaivatonta.
Sijainti kehittyvillä alueilla, mutta kuitenkin hyvien kulkuyhteyksien varrella näkyy vuokratuotossa. Tuottoprosentit eroavat muutamalla prosenttiyksiköllä keskustan ja muiden kaupunginosien välillä. Keskustakohteidemme keskimääräinen vuokratuotto on tällä hetkellä 7,05 % muun salkun keskimääräisen vuokratuoton ollessa 9,02 %.
Ostopäätöstä tehtäessä valikoimme  korkeatuottoiset asunnot ottaen huomioon sijainnin ja tulevat ylläpitokustannukset. Asuntoportfolion hajauttaminen keskusta-alueille on osa riskienhallintaa pitkällä aikavälillä.
Suurin osa asunnoista on ostettu valmiiksi vuokrattuina tai vuokrauskelpoisessa kunnossa. Muutamassa kohteessa olemme teettäneet kattavan remontin heti asunnon oston jälkeen. Asunnon remontointi kohottaa asunnon arvoa ja lisää asumismukavuutta. Tällä pyrimme pitkäkestoiseen vuokrasuhteeseen. Asuntojen kunnosta ja asukasviihtyvyydestä kerroimmekin aiemmassa blogitekstissä.
Vuoden 2017 päättyessä asuntokantamme vuokratuotto oli hoitovastikkeiden ja käyttökorvausten jälkeen 8,60 prosenttia. Korjaus- ja huoltokustannuksiin varaamme noin 1,0 % tuotosta. Asiakkaillemme tilitimme vuonna 2017 osinkoa tuotto-odotuksen mukaisesti. Olemassaolevien sijoitusten keskimääräinen sijoitusaika oli vuoden päättyessä noin 27 kuukautta.
Avaamme osakeannin jälleen keväällä 2018. Voit jättää meille yhteystietosiniin olemme sinuun yhteydessä kun uusia osakemerkintöjä otetaan vastaan.

Asuntosäästö

Asuntosäästö on yksityinen kiinteistösijoitusyhtiö, jonka C-sarjan osakkeita voidaan merkitä verkkopalvelun kautta. Yhtiö sijoittaa varat asuntoihin ja C-sarjan osakkeenomistajat saavat sijoitukselleen kiinteää osinkoa. Osinko maksetaan osakkeenomistajille neljä kertaa vuodessa.
Asiakaspalvelu:
Asuntosäästö Asua Oy
Y-tunnus: 2597003-8

Tietoseloste
Rekisteriä ylläpitää Asuntosäästö
Katso tietoseloste
Laskutustiedot
SIJOITA TÄSTÄ
AVAINHENKILÖT

Toimitusjohtaja:
Joni Lähteenmäki 
(040 352 2770)

Hallituksen puheenjohtaja: 
Jani Valtonen
Asuntosäästö on Suomalainen yritys
Copyright © Asuntosäästö 2021.  Kaikki oikeudet pidätetään.  Ota yhteyttä: Asiakaspalvelu@asuntosaasto.fi 
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram