Asuntosäästö on yksityinen kiinteistösijoitusyhtiö, jonka C-sarjan osakkeita voidaan merkitä verkkopalvelun kautta. Yhtiö sijoittaa varat asuntoihin ja C-sarjan osakkeenomistajat saavat sijoitukselleen kiinteää osinkoa. Osinko maksetaan osakkeenomistajille neljä kertaa vuodessa.

Viisi syytä valita Asuntosäästö

  1. Osingoille maksettava tuotto on 25 % veronalaista pääomatuloa ja 75 % verovapaata
  2. Osinkotuotto tilitetään neljä kertaa vuodessa tilillesi
  3. Kiinteistöihin sijoittaminen on vakaa sijoitus
  4. Sinun ehdoillasi, voit keskeyttää sijoituksen milloin vain
  5. Sijoituksesta ei veloiteta lainkaan transaktio- tai ylläpitokuluja

Laskurilla voit arvioida sijoitusajan ja odotetun tuoton haluamallesi summalle.

Sijoitettava summa

Sijoitusaika (vuosissa)

0
0
0
0
0

Pääoman tuotto-odotus koko sijoitusjaksolta ennen veroja

0%

Kvartaalit ja tuotonmaksu

Sopimuskausi alkaa ja päättyy kvartaaleittain. Tuotonmaksupäivät ajoittuvat aina kvartaalin viimeiselle päivälle. Tuotonmaksupäivän ja määrän voitte tarkistaa milloin tahansa verkkopalvelustamme.Seuraava tuotonmaksupäivä

Kvartaali 4
Mitä kvartaalit ovat


Tietoa sijoituksesi verotuksesta

Pääomavero on perinteisissä sijoitusmuodoissa kuten rahastoissa ja pörssiosakkeissa 30% kokonaistuotosta. Olemme julkisesti listaamaton yhtiö, joten meidän kauttamme sijoituksesi tuotto on 75% verovapaata ja 25% veronalaista pääomatuloa (150 000€ saakka vuodessa). Ilmoitamme maksetun tuoton verottajalle, jolloin se näkyy suoraan esitäytetyssä veroilmoituksessasi.

Mikäli sijoitat esimerkiksi 10 000 euroa, lasketaan veron osuus ja tilitettävä tuotto seuraavasti:

Tärkeää tietoa sopimusehdoista ja riskeistä

Sopimuksen keskeyttäminen

Sijoitukselle maksetaan kiinteää osinkoa, joka nousee asteittain ensimmäisen sijoitusvuoden aikana 7,5 % saakka. Sijoitus jatkuu toistaiseksi voimassaolevana. Mikäli haluatte pääoman maksettavaksi, voitte tehdä muutoksen verkkopalvelussamme koska tahansa. Saat tunnukset verkkopalveluun ensimmäisen sijoituksen yhteydessä.

Sijoituksen voi keskeyttää koska tahansa ja pääoma palautetaan tilillenne 14 vuorokauden kuluessa lopetuspyynnöstä.

Tietoa asuntosijoittamisen riskeistä

Asuntosijoittaminen ei ole riskitöntä ja teemme kaikkemme minimoidaksemme sijoittajariskin. Pääoma suojataan kokonaisuudessaan pankkien korkosuojauksella. Tuotto-odotus perustuu kohteiden ennakoitavuuteen ja Suomen asuntomarkkinoiden vakauteen. Etuna osake- tai rahastosijoittamiseen on myös kohteiden fyysisyys, jolloin varsinaisen pääoman menettämisen riski varsin pieni.

Sijoittajien pääoma (C-osakkeet) ovat etuoikeutettuja yhtiön omistajien A-osakkeisiin nähden. A-osakkeiden pääomaa on aina vähintään 20% C-osakkeiden pääomasta ja se on jaettu yhtiön kahteen sisäiseen riskienhallintarahastoon, jotka ovat sijoittajien pääomasta riippumattomia.

C-osakkeet ovat kiinteähintaisia arvoltaan 50 euroa. Jotta C-osakkeiden arvo laskisi, tulisi asuntojen arvon laskea yhtiön omistajien pääoman verran. Asunnot ovat kuitenkin fyysistä omaisuutta ja on epätodennäköistä, että näin suurta asuntomarkkinoiden arvon alentumista tulisi tapahtumaan. Ostamme pääasiassa yksiöitä positiivisen muuttovirran korkeakoulukaupungeista.

Juridisesti kyseessä on C-osakeanti sijoittajan ja Asuntosäästö Oy:n välillä. Näin saat sijoittajana verohyödyn, jolloin maksettavasta tuotosta 75% on verovapaata. Sijoitus kohdistuu koko asuntokantaamme ja kykenemme samalla hajauttamaan sijoittajalle kohdistuvaa riskiä merkittävästi.

C-osakkeisiin ei kohdistu muita velvoitteita, kuin yhtiön velvoite maksaa osinkoa tuotto-odotukseen perustuen. Yhtiöllä on myös velvoite osakkeen takaisin lunastamiseksi merkintähinnalla sopimuskauden päättyessä tai sopimuksen keskeytyessä asiakkaan toiveesta.

Osakeannin ehdot, yhtiöjärjestyksen sekä perustietoasiakirjan voit lukea täältä.


Jäikö vielä jokin askarruttamaan? Kerromme mielellämme lisää asuntosijoittamisesta. Kysy meiltä!